Symposium Waterschap
Weet u het nog? 20 jaar geleden op woensdag 28 oktober 1998 viel er zo ontzettend veel regen dat in de Noordoostpolder veel wateroverlast was. Het wassende water zorgde ervoor dat de gewassen in het water dreven. Op-gestapelde zandzakken rond de Urkervaart, die met rood-witte linten was afgezet, maakten duidelijk dat het ernst was. Waterschap, brandweer, politie, aannemers, inwoners, agrariërs en gemeente waren met man en macht aan het werk om de extreme hoeveelheid water uit de polder weg te krijgen.
Een bijzondere tijd waar het waterschap met u op terug wil kijken. Hoe was het toen, welke maatregelen zijn genomen om wateroverlast te voorkomen en voor welke uitdagingen staat het waterschap nu als waterbeheerder?
Daarom organiseren we een:
symposium op vrijdag 2 november a.s. van 13.30 tot 17.00 uur in de Goede Aanloop en
open dag op zaterdag 3 november a.s. van 11.00 tot 15.00 uur bij gemaal IJsvogel aan de Tollebekerweg.
Open dag
Hoe werkt het gemaal IJsvogel? Cees Bakker van Waterschap Zuiderzeeland legt graag uit hoe het water rond Tollebeek beheerd wordt. Ieder halfuur is er een rondleiding.
Programma symposium
Maarten Bouwhuis, bekend van BNR, gaat in gesprek met een aantal mensen die de wateroverlast destijds persoonlijk hebben meegemaakt.
Rob Nieuwenhuis van Waterschap Zuiderzeeland laat u zien hoe het waterbeheer vandaag de dag werkt. Voor een kijkje in de toekomst neemt weerman en klimatoloog Reinier van den Berg u mee: hoe gaat het weer veranderen en welke extremen verwacht hij? Corné Cocks van de Aeres Hogeschool in Dronten vertelt welke uitdagingen die extremen met zich meebrengen voor de agrarische sector.
Tot slot presenteren we het digitale boek over de wateroverlast van 1998, met verhalen van agrariërs, ondernemers, (oud-) medewerkers en bestuurders.
Door deze week nog een mail met uw naam en adres te sturen naar secretariaatdijkgraaf@zuiderzeeland.nl, kunt u zich aanmelden. Het aantal plekken is beperkt.