Zorg en welzijn is een breed terrein met veel aanbieders, mogelijkheden en regelingen. Er zijn professionele aanbieders, maar Tollebeek heeft ook vrijwilligers voor hulpvragen.
Op onze website een overzicht, zodat u zich kunt oriënteren en zien wat er mogelijk is in ons dorp en gemeente.
Samen Helpen
Gemeente Noordoostpolder
Website: https://www.noordoostpolder.nl/informatie-en-hulp-van-het-sociaal-loket
Informatie en hulp van het sociaal loket
- Bel 0527 633911 voor het sociaal loketIn Noordoostpolder vinden we het belangrijk dat u niet te lang met uw zorgvraag hoeft rond te lopen. Daarom heeft de gemeente Noordoostpolder sinds september een sociaal loket. Eén centrale locatie met kennis en informatie over het veelzijdige aanbod van zorg, voorzieningen en regelingen in Noordoostpolder.Met al uw zorgvragen en voor ondersteuning kunt u bellen naar de gemeente via 0527 633911 en vraag naar het sociaal loket. Bijvoorbeeld met zorgen over kinderen, een ander familielid of over geldzaken. Het is ook mogelijk het sociaal loket te vragen om u te bellen, via noordoostpolder.nl/sociaalloket of door een e-mail te sturen naar sociaalloket@noordoostpolder.nlOpvoeden van kinderen
Het sociaal loket is er voor iedereen met vragen en problemen over opvoeden en opgroeien. We zijn er voor kinderen/jongeren zelf, en ook voor ouders en verzorgers. Het maakt niet uit of je een grote of kleine vraag hebt. Je bent altijd van harte welkom! Onze hulp en advies zijn gratis; een afspraak is zo gemaakt via 0527 633911.Zo kan je vraag of probleem bijvoorbeeld gaan over:- pesten
- scheiden
- eten
- gedrag
- meekomen op school
- verslaving
- uit huis gaan
- psychische problemen
- spanningen thuis
Wonen, welzijn en meedoen
Je zelfstandig kunnen redden. Mee kunnen doen in de samenleving. Dat is voor iedereen belangrijk. Heb je hierbij advies, hulp of ondersteuning nodig, dan kun je terecht bij het sociaal loket. Het maakt niet uit of je een grote of kleine vraag hebt. Je bent altijd van harte welkom! Onze hulp en advies zijn gratis; een afspraak is zo gemaakt via 0527 633911.Zo kan je vraag of probleem bijvoorbeeld gaan over:
- zelfstandig kunnen blijven wonen
- mantelzorg
- het huishouden
- eenzaamheid
- activiteiten in je omgeving
- scheiden
- overlijden
- aanpassingen in je woning
- gehandicaptenpakeerkaart
- gehandicaptenparkeerplaats
- regiotaxi
- verslaving
- psychische problemen
- spanningen thuis
- toeslagen en regelingen
Geldzaken
Kun je moeilijk rondkomen of heb je geldzorgen? Bijvoorbeeld omdat je je baan bent kwijtgeraakt? Of omdat je bent gescheiden? Heb je hierover advies, hulp of ondersteuning nodig, dan kun je terecht bij het sociaal loket. In Nederland hebben veel gezinnen geldproblemen. Schulden zijn niet iets om je voor te schamen. Maar je moet er wel iets aan doen. Het maakt niet uit of je een grote of kleine vraag hebt. Je bent altijd van harte welkom! Onze hulp en advies zijn gratis; een afspraak is zo gemaakt via 0527 633911.Zo kan je vraag of probleem bijvoorbeeld gaan over:
- schulden en geldproblemen
- verslaving
- betalingsregelingen
- verantwoord lenen
- financieel plan
- toeslagen en regelingen
- dreigende huisuitzetting
Carrefour
Heb jij een vraag over het dagelijks leven? Carrefour denkt graag met je mee!
Het is onze missie om de inwoners van Noordoostpolder hun leven te laten leiden zoals zij dat zelf voor ogen hebben. Dit willen we bereiken door samen met jou opzoek te gaan naar antwoorden, zodat we een duurzame oplossing kunnen vinden.
Wanneer je contact met ons zoekt (via de onderstaande gegevens) wordt jouw vraag of idee centraal door ons aangenomen. Vervolgens wordt je vraag doorgestuurd naar het juiste team. Carrefour werkt met twee gebiedsteams: één team gespecialiseerd op de dorpen en de ander richt zich op Emmeloord.
Beide teams bestaat uit meerdere collega’s met diverse expertises, zoals mantelzorg, cliëntondersteuning, opvoedondersteuning, sport & leefstijl en opbouwwerk.
Team dorpen gaat het komende jaar verschillende activiteiten in de dorpen organiseren. Heb jij hier ideeën over? Laat het ons dan weten! Wij sluiten graag aan om kennis te maken, jullie vragen te beantwoorden en te vertellen wat Carrefour voor iedereen kan betekenen.
Neem contact met ons op via:
(0527) 63 00 00
info@carrefour.nu
of kom tijdens openingstijden,
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur,
langs bij ons op kantoor:
Harmen Visserplein 6
8302 BW Emmeloord
Kijk ook eens op onze site voor meer informatie:
Jongerenwerk:
Voor jongeren:
Als jongerenwerkers zijn wij, Belinda & Daniel, aanwezig op school, op straat, maar ook online op instagram, tiktok en facebook. We zijn er voor de jongeren tussen de 10 en 23 jaar in de Noordoostpolder. Heb je een vraag, zit je ergens mee of heb je een tof idee om te doen in je eigen wijk of buurt, stuur ons dan een berichtje. Zie je ons voorbij komen op straat of op school, spreek ons vooral aan! We willen jullie graag ontmoeten en leren kennen. Ook vinden we het natuurlijk fijn om te weten wat er speelt en denken we graag met jullie mee. Je kunt ons telefonisch bereiken, maar je kunt ons ook volgen via onze social media kanalen: Jongerenwerk Carrefour.
Voor ouders:
Als jongerenwerkers zijn wij, Belinda & Daniel, aanwezig op school, op straat, maar ook online. Wij zijn er voor de jongeren, maar ook voor de ouders, tussen de 10 en 23 jaar in de Noordoostpolder. Op een laagdrempelige manier zoeken wij contact met de jongeren door middel van het voeren van gesprekken of tijdens het organiseren van activiteiten. We hebben een open uitstraling en iedereen is bij ons welkom. Wij zijn geen docenten of andere hulpverleners, we zijn er gewoon vόόr de jongeren in de Noordoostpolder. We denken mee, proberen zo nodig een juiste richting te geven en hopen hierdoor dat de jongeren zich fijn en prettig voelen. We spelen in op thema’s die er spelen bij deze doelgroep en zijn daarom ook op social media erg activiteit. Heeft u een vraag aan ons of zou u het fijn vinden dat wij een keer meedenken of langskomen, schroom dan niet om ons een berichtje te sturen. Uiteraard kan dit via Facebook, Instagram of WhatsApp, maar u kunt ons ook altijd bellen: Belinda: 0613287290 / Daniel: 0683520182.
OZOverbindzorg
OZOverbindzorg: samenwerken is onze zorg
Website OZOverbindzorg
Login op OZOverbindzorg
Waarom OZOverbindzorg?
Om de best mogelijke zorg te realiseren heb je anderen nodig, van mantelzorgers tot zorgverleners en professionals in het onderwijs. Helaas gaat zorg niet alleen gepaard met veel liefde, aandacht en toewijding, maar ook met frustratie en miscommunicatie. OZOverbindzorg laat zien dat het heel eenvoudig kan zijn om samen te werken aan de zorg van ieder uniek mens. OZOverbindzorg verbind alle deze betrokken partijen, zodat jouw zorg in één overzicht gebundeld is. Je houd dan zelf de regie over de zorg die jou geboden wordt.
Wat is OZOverbindzorg?
Om eenvoudiger samen te werken aan jouw zorg hebben wij een online systeem ontwikkeld. Via dit communicatieplatform worden de verschillende partijen met elkaar verbonden en houden ze elkaar op de hoogte. Iedereen weet wat de status is rondom jouw zorg en weet wat de volgende stap zou moeten zijn. Door de korte lijntjes werken betrokkenen gerichter aan de beste zorg voor jou.
Hoe werkt OZOverbindzorg?
Jouw netwerk wordt online op één centrale plek weergegeven. Het geeft overzicht wie welke rol heeft in de zorg voor jou. Je bepaalt zelf wie toegang heeft tot het systeem. Alle betrokkenen kunnen in een beveiligde omgeving berichten sturen. Zo worden bijzonderheden in jouw zorgsituatie zichtbaar en kan er tijdig worden bijgestuurd. Deelnemers krijgen een e-mail wanneer iets aan hen wordt gevraagd. Apotheekbestellingen kunnen op ieder gewenst moment geplaatst worden. En er kunnen zorgafspraken worden vastgelegd en aangepast. Hierdoor zijn de lijntjes kort en is er overzicht. Je maakt zelf, eventueel met je mantelzorger, de beslissingen over jouw zorg. Het systeem is niet moeilijk, het is met een kleine uitleg snel te snappen en overal te gebruiken waar internet is.
Wat kost OZOverbindzorg
Voor de cliënt, mantelzorger en professionals is het gebruik van communicatieplatform OZOverbindzorg gratis. In de regio’s waar OZOverbindzorg actief is, is de financiering verschillend geregeld. Partijen zoals zorgverzekeraars, gemeenten en/of collectieve samenwerkingen betalen de kosten samen.
Gemeente Noordoostpolder
Voor hulp, zorg en ondersteuning
Heeft u een vraag over hulp en ondersteuning? Neem dan contact op met gemeente Noordoostpolder.
Samen met mensen die betrokken moeten worden, besluit u wat er nodig is om uw situatie te verbeteren. Een medewerker van gemeente Noordoostpolder ondersteunt u hierbij.
Neem contact op met gemeente Noordoostpolder. Het centrale loket is 0527-633911 of per e-mail: via@noordoostpolder.nl
Krijgt u voor zorg en ondersteuning te maken met de gemeente? Bijvoorbeeld bij wonen, werken, naar school of dagbesteding gaan, zorg en jeugdhulp. En wilt u hulp bij de gesprekken met de gemeente? Dan kunt u gratis gebruik maken van een onafhankelijke meedenker (een cliëntondersteuner).
Een cliëntondersteuner helpt en denkt met u mee over zorg en ondersteuning: wat heeft u nodig? Wat past bij u? Welke keuzes kunt u maken? De cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in uw buurt en kan bijvoorbeeld aanwezig zijn bij een gesprek.
De cliëntondersteuner betrekt uw familie, mantelzorgers en vrijwilligers bij het zoeken naar oplossingen. U krijgt hulp bij de keuzes die u moet maken.
U leert om de juiste hulp te regelen en verschillende soorten hulp met elkaar te combineren.
Wilt u gebruik maken van een onafhankelijk cliëntondersteuner? Dan brengt de gemeente u graag met hem of haar in contact. Bel hiervoor 0527 633 911
Thuiszorg
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van Advies- en Behandeling, Verzorging en verpleging thuis, Jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning en Wonen en zorg in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.
website: https://zorggroep-onl.nl/
Als u zorg thuis nodig heeft, dan kunt u rekenen op de deskundige zorgverleners van Allerzorg. Door heel Nederland zijn er teams van verpleegkundigen en verzorgenden actief om u thuis zorg te verlenen op het gebied van wijkverpleging, kraamzorg, kindzorg, wondzorg & dermatologie, palliatieve terminale zorg, verpleegtechnische zorg en begeleiding. Van jong tot oud, bij elke zorgvraag, wens of persoonlijke situatie; wij staan voor u klaar.
https://www.allerzorg.nl/specialismen/wijkverpleging
Opvoeden en opgroeien
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noordoostpolder is er voor ALLE (toekomstige) ouders, opvoeders, kinderen, jongeren én professionals in Noordoostpolder. Inwoners van Noordoostpolder kunnen met al hun vragen over opvoeding en opgroeien terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Emmeloord. Het CJG geeft kosteloos advies over het opgroeien en opvoeden van kinderen in alle leeftijden. Als het nodig is, helpt het CJG bij het zoeken naar mensen of instanties die jou en je kind(eren) verder kunnen helpen. Je kunt er met alle vragen over kinderen en opvoeding terecht, zoals: zwangerschap en bevalling, tienerzwangerschappen, peuters, kleuters, pubers, veilig internet, onderwijs, scheiding, stiefouders, verslaving etc.
Tel: 0527–63 03 60
Maatschappelijk werk
Als het u zelf of met hulp van familie of vrienden niet lukt om problemen op te lossen kunt u maatschappelijk werk inschakelen. Soms is het prettig om met een onbekende over uw problemen te praten of heeft u iemand nodig met voldoende kennis en mogelijkheden om u te helpen. In de gemeente Noordoostpolder en Urk bieden de maatschappelijk werkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land ondersteuning, begeleiding, bemiddeling en advies aan iedereen die dat nodig heeft, jong en oud. Aan maatschappelijk werk zijn geen kosten verbonden.
Maatschappelijk werk helpt bij het oplossen van psychosociale of praktische problemen op allerlei gebieden. U kunt bijvoorbeeld denken aan problemen op het gebied van relaties, opvoeding, rouwverwerking, financiële problemen, eenzaamheid of schoolproblemen. Er is geen leeftijd gebonden aan de hulp, ook jongeren kunnen bij maatschappelijk werk terecht.
https://zorggroep-onl.nl/maatschappelijk-werk
Handige links
Het Toon Hermans Huis in Emmeloord
Heb je met kanker te maken gekregen? Jij, of iemand van wie je houdt? Het inloophuis biedt je de gelegenheid om je ervaringen te delen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer, met mensen die weten wat je doormaakt – zij hebben ook kanker, of daarmee te maken (gehad). Het is geen zielige boel, maar een plaat om nieuwe energie op te doen en je begrepen te voelen.
Terminale thuishulp Noordoostpolder-Urk.
De Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk (TTH) biedt ondersteuning aan cliënten in hun laatste levensfase en aan hun mantelzorgers in de thuissituatie of in de hospicevoorzieningen, de twee “Bijna Thuis Huizen”. De wensen, behoeften en verwachtingen van de cliënt en zijn naasten zijn richtinggevend. Het “Er Zijn” – het geven van aandacht en nabijheid – staat centraal bij het werk van onze goed opgeleide vrijwilligers.
Humanitas
Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!
Humanitas helpt je met het invullen van formulieren, opvoedingsondersteuning, steun bij rouw, etc.
https://www.humanitas.nl/afdeling/noordoostpolder/
Bibliotheek
https://www.flevomeerbibliotheek.nl/actueel/agenda-noordoostpolder.html
https://www.flevomeerbibliotheek.nl/klantenservice/in-de-bibliotheek/dorpen.html
Jongeren centrum Heelal
Wij ontmoeten jongeren in het centrum van Emmeloord en diverse andere wijken. Met de brandweerbus en pannakooi zoeken we jongeren op straat op. Met Knabbel en Babbel bieden we verdieping aan 16+ jongeren. Daarnaast biedt Heelal ook diverse activiteiten/lessen aan scholen en werken we samen met andere organisaties. Op deze manieren ontmoeten we jongeren, bouwen we een relatie op en bieden we hoop.
Stop Huiselijk Geweld.nu
Wij zijn er voor alle inwoners van Noordoostpolder en Urk
Per jaar zijn er 200.000 slachtoffers van huiselijk geweld in Nederland. Geen enkele vorm van geweld komt zo vaak voor als huiselijk geweld. Grijp jij in?! Ook bij een vermoeden…
http://www.stophuiselijkgeweld.nu/